Tiukkapillu raskaus ruskea vuoto

tiukkapillu raskaus ruskea vuoto

limasta, kohdunkaulan limasta ja kuolleista soluista. Noin joka neljännellä raskaana olevalla naisella esiintyy kuukautisten oletettuun aikaan pientä veristä vuotoa hedelmöittyneen munasolun kiinnittyessä kohtuun. Alkuraskauden vuodossa ei ole kysymys varsinaisista kuukautisista, vaan kyseessä voi olla kuukautisvuotoa muistuttava vuoto, joita kutsutaan usein valekuukautisiksi. Emättimen tai kohdunkaulan tulehdukset voivat joskus myös aiheuttaa niukkaa verenvuotoa. Tämä on normaalia ja täysin vaaratonta. Ruskea väri tulee vanhasta verestä ja on normaalia.

Keskustelu: Tiukkapillu raskaus ruskea vuoto

Hyvän hygieniaan kuuluu päivittäinen alapesu vedellä sekä pikkuhousujen vaihto muuta ei tarvita. Itsehoito, verenvuoto raskauden alkuvaiheessa ei estä normaalia liikkumista mutta jos vuoto on runsaampaa, on hyvä ottaa rauhallisesti ja levätä, vuodon märä saattaa näin olla vähäisempä. Vaihdevuosien jälkeen ilmaantuva verinen vuoto on tutkittava aina. Joka tapauksessa tulehdus hoidetaan antibioottikuurilla. Jos vuodossa on väkevä, pistävä, kalamainen lemu, kyseessä on todennäköisesti emätintulehdus. Tyypillisesti nainen kiinnittä huomiota valkovuodon muuttuneeseen märän tai laatuun, ja hakeutuu vastaanotolle. Myös yhdynnän jälkeistä verivuotoa voi raskausaikana esiintyä, sillä odottajan emättimen limakalvo voi olla turvonnut ja hauras. tiukkapillu raskaus ruskea vuoto

Videos

Tiukkapillu tiukka kireäpillu kireä pimppa pimpsa tyttö likka ihana ihqu pikkureikä ajeltu posliini teensex. Sen sijaan kesken kierron esiintyvä verinen vuoto voi olla merkki tiukkapillu raskaus ruskea vuoto tulehduksesta tai vaikkapa kohdunkaulan muutoksesta. Kutina on niin tyypillinen, että jos sen on kerran kokenut, hiivan osaa seuraavalla kerralla diagnosoida itsekin ilman läkärissä käyntiä. Siksi hiivatulehdusläkkeitä saa apteekista ilman reseptiä (ks. Koska vuoto voi olla merkki alkuraskauden ongelmasta, läkäriin kannattaa ottaa yhteyttä. Näin opastaa myös naistentautien ja synnytysten erikoisläkäri. Yhdyntöjä on syytä välttä niin kauan kuin verenvuotoa esiintyy). Jos verenvuoto on kuukautisia runsaampaa tai jos siihen liittyy kipuja, voit olla yhteydessä suoraan päivystykseen. Jos tällaista vuotoa esiintyy useana kuukautena peräkkäin, pitä hakeutua läkäriin. . Gynekologisessa tutkimuksessa selvitetän, onko vuoto peräisin kohdusta vai esimerkiksi emättimen limakalvoilta. Yhdynnän jälkeen voi esiintyä niukkaa veristä vuotoa, mikä johtuu emättimen ja kohdunkaulakanava ulkosuun raskaushormonien aiheuttamista limakalvomuutoksista. Normaali valkovuoto on lähes hajutonta. Tulehduksen aiheuttavat anaerobibakteerit, joita on omassa elimistössä esimerkiksi suolistossa. Raskauden sijainti ja sikiön elonmerkit tutkitaan ultraänitutkimuksella, joka tehdän tavallisesti emättimen kautta. Estrogeenin vaikutuksesta emättimen solut uusiutuvat tavallista nopeammin, ja kuolleita soluja poistuu valkovuotona runsaammin. Aiheuttaja voi olla esimerkiksi klamydia, mutta tavallisimmin aiheuttajaa ei saada selville. Mikä sitten on poikkeavaa? Valkovuoto on raskausaikana tyypillisesti myös normaalia juoksevampaa, ja sitä on joskus vaikea erottaa lapsivedestä pelkän ulkonäön perusteella. Alkuraskauden verenvuoto voi olla merkki poikkeavasta raskaudesta, keskenmenosta tai kohdun ulkoisesta raskaudesta mutta ei välttämättä aina. Vaikka varmin merkki raskauden alkamisesta on kuukautisten pois jäminen, raskaus on voinut alkaa, vaikka vuoto näyttäisi alkavan ajallaan. Jos valkovuoto on kokkareista, kyseessä on todennäköisesti hiivatulehdus. Valkovuodon märän vaikuttaa muun muassa hormonitilanne: raskausaikana elimistössä on enemmän estrogeenia kuin normaalisti. Kokkareisen vuodon lisäksi hiivan oire on kova kutina. Vaiva hoituu läkekuurilla, jonka voi annostella joko emättimen kautta puikkoina, tai suun kautta tabletteina. Jotkut saavat apua toistuviin hiivatulehduksiin maitohappobakteeripuikoista, joita myös saa apteekista ilman reseptiä. Juuri ennen kuukautisten alkamista valkovuoto on usein väriltän ruskeaa. Jos vuotoon liittyy korkea kuume, on myös syytä hakeutua päivystystutkimukseen. Jos vuoto on kuukautisten kaltaista ja siihen ei liity kipuja riittä, että läkäriin hakeudutaan lähimpänä arkipäivänä. Joskus hiivasieni ottaa vallan emättimessä ja aiheuttaa oireita.

0 ajatusta “Tiukkapillu raskaus ruskea vuoto

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *